Siirry sisältöön

Wikiuutiset:Vastuuvapaus

Wikiuutisista

Yleinen huomautus: Käytät Wikiuutisia omalla vastuullasi – Wikiuutiset ei anna lääketieteellisiä ohjeita, lainopillisia neuvoja ja saattaa sisältää väärää tietoa.

Wikiuutiset ei anna sisällölleen minkäänlaista takuuta tietojen oikeellisuudesta!

Wikiuutiset on avoimen sisällön uutispalvelu verkossa. Kaiken sisällön tuottaa vapaaehtoisten käyttäjien muodostama yhteisö jakaen oman tietämyksensä. Wikiuutisten käyttämä tekniikka sallii kenen tahansa Internet-yhteyden haltijan muokata Wikiuutisten sisältöä. Tämän johdosta pyydämme ottamaan huomioon, ettei mikään Wikiuutisista löytyvä aineisto ole välttämättä asiantuntijoiden tarkastamaa tai oikeaksi toteamaa. Sisältöä ei myöskään taata tarjottavaksi täydellisenä, tarkkana tai käyttökelpoisena tietona.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettet voisi löytää Wikiuutisista hyödyllistä tai tarkkaa tietoa, siitäkin huolimatta, ettei Wikiuutiset voi antaa sen sisällöstä minkäänlaista takuuta. Sisällön laatu voi vaihdella tiheästi asiallisten tai asiattomien muokkausten johdosta. Muokkaukset saattavat poiketa voimakkaasti yleisesti oikeaksi hyväksytystä asian tai aiheen tilasta.

Kukaan Wikiuutisten muokkaajista, ylläpitäjistä, byrokraateista, tukijoista tai millään tavalla Wikiuutisiin liittyvistä henkilöistä ei voi ottaa minkäänlaista vastuuta mistään epätarkasta tai puutteellisesta tiedosta, tai Wikiuutisten tietojen tai sen sisältämien linkkien käytöstä mihinkään tarkoitukseen.

Pyydämme varmistamaan että ymmärrät kaiken tiedon Wikiuutisissa olevan vapaasti tarjolla, eikä aineiston käyttö muodosta minkäänlaista sopimussuhdetta tai sitoutumista käyttäjän ja tämän sivuston omistajien, sivustojen käyttämien palvelimien omistajien, yksittäisen Wikiuutisten muokkaajan, ylläpitäjän, byrokraatin tai kenenkään millään tavalla projektiin tai sen sisarprojekteihin liittyvän henkilön välille.

Sinulle taataan rajoitettu lisenssi kopioida mitä tahansa Wikiuutisten sisältöä, se ei muodosta tai ilmaise minkäänlaista sopimussuhdetta tai sitoumusta Wikiuutisten, siihen osallistujien, jäsenien tai kenekään muun osapuolen välille.

Kaikki Wikiuutisissa käytetyt tavaramerkit, logot, tekijänoikeudet ja vastaavat oikeudet ovat niiden kulloistenkin haltijoidensa omaisuutta. Niiden käyttö Wikiuutisissa ei anna sinulle tai kenellekkään muulle oikeutta käyttää niitä vapaasti missään muodossa muualla.

Pyydämme ottamaan huomioon että Wikiuutisten materiaali voi rikkoa oleskelupaikkasi lakeja. Wikiuutiset eivät kannusta minkään lain rikkomiseen, mutta tarjottava aineisto on fyysisesti tallennettuna palvelimille Floridan osavaltiossa Yhdysvalloissa, joten se on Yhdysvaltain perustuslain ensimmäisen pykälän ja Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeuksien julistuksen kattama. Oleskelupaikkasi paikalliset lait eivät välttämättä tunnusta näitä oikeuksia kuten Yhdysvaltain lakien suoma oikeus sananvapauteen, tai Yhdistyneiden Kansakuntien julistukset. Tämän vuoksi Wikiuutiset eivät voi ottaa minkäänlaista vastuuta mahdollisista oikeudellisista seuraamuksista oleskelupaikkasi lakien rikkomisesta käytettyäsi sen aineistoa tai oltuasi yhteydessä siihen.

Etsiessäsi tietoja ja opastusta liittyen lääketieteeseen, juridiikkaan, rahoitukseen tai riskienhallintaan kehoitamme sinua kääntymään ainostaan pätevien alan asiantuntijoiden puoleen. Wikiuutiset ei tarjoa näitä neuvoja.

Wikiuutisten sisältö ei ole täydellisesti käyttäjiensä tarkastamaa. Muokkaajien poistaessa tai korjatessa virheitä, heille ei muodostu minkäänlaista oikeudellista velvoitetta. Minkään tiedon löytyminen Wikiuutisissa ei ilmaise mitenkään sen sopivuutta tai käyttökelpoisuutta mihinkään tarkoitukseen.

Mitään välillisistä vahingoista aiheutuneita syytteitä ei voi kohdistaa Wikiuutisiin koska se on vapaaehtoinen yksittäisten ihmisten muodostama yhteisö, jonka tavoitteena on tuottaa koulutuksellisia, kulttuurisia ja informatiivisia tietolähteitä. Kaikki tieto on ilmaiseksi tarjolla, eikä se edellytä mitään sitoumusta tai yhteisymmärrystä sinun ja Wikiuutisten välillä käyttäessäsi tai muokatessasi sitä.