Siirry sisältöön

Alma Median toimitukset paheksuvat toimitusjohtajaa

Wikiuutisista

3. lokakuuta 2008

Mediakonserni Alma Median lehtien toimitusosastot tuomitsevat tänään antamassaan julkilausumassa Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteen toimet Johanna Korhosen erottamista koskien. Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu Korhonen erotettiin, ennen kuin hän aloitti työnsä Rovaniemellä.

Kai Telanne on julkisuudessa ilmoittanut erottamisen syyksi luottamuspulan, joka johtui siitä, ettei Johanna Korhonen kertonut tälle puolisonsa poliittisesta aktiivisuudesta. Puoliso on ehdolla Vantaan kaupunginvaltuustoon. Korhonen on kuitenkin kertonut saaneensa potkut, kun ilmeni, että tämän puoliso on naispuolinen.

–[Telanne] selosti, miten on ”täysin mahdoton ajatus”, että LK:ssa työskentelisi kaltaiseni henkilö, jolla on tällainen perhe ja nainen puolisona. Keskustelu oli hyvin loukkaavaa, Korhonen kirjoittaa erottamistaan koskevassa muistiossa. Toimitusjohtaja Telanne kuitenkin sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa: –[Korhosen kirjoittamassa muistiossa] on aika villejä juttuja, jotka eivät pidä paikkaansa. Telanne kiistää syrjinnän: –Johanna Korhonen on syystä toisesta halunnut viedä tämän keskustelun tähän suuntaan. – – [Y]htiö saa nyt ihan väärää mainetta ja kunniaa, koska täällä ei ole minkäännäköistä syrjintää.

Korhosen mukaan hän sopi puolisonsa kanssa vaalikampanjoinnin lopettamisesta, kun Rovaniemelle muuttaminen nousi esiin. Jos puoliso tulisi valituksi, tämä antaisi paikkansa varavaltuutetulle.

Alma Median toimitusosastot vaativat julkilausumassaan, että konsernin hallitus kertoo julkisuudessa yhtiön arvoista ja siitä, ovatko toimitusjohtajan lausunnot vastanneet niitä arvoja. Ne kritisoivat:

–Telanteen julkisuudessa esittämät syyt Korhosen erottamiseen ovat kestämättömät. Viittaus päätoimittajan puolison yhteiskunnallisen aktiivisuuden kieltämiseen loukkaa kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia.

Lapin Kansan toimitusosasto vaati jo aiemmin tällä viikolla toimitusjohtajan eroa. Tämänpäiväinen Aamulehden, Satakunnan Kansan, Kainuun Sanomien ja Pohjolan Sanomien julkilausuma ei suoraan vaadi erottamista, mutta sen mukaan Lapin Kansan toimituksen esittämät näkemykset ovat perusteltuja.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa