Siirry sisältöön

Autopommi jäi suutariksi Times Squarella

Wikiuutisista

2. toukokuuta 2010

Times Square (arkistokuva)

Poliisin edustaja Paul Browne kertoi tänään sunnuntaina, että Times Squarella New Yorkissa ollut autopommi oli räjähtää, mutta ilmeisesti vika pommissa pelasti kaupungin tuhoisalta räjähdykseltä.

Kuvernööri David Paterson sanoi lausunnossaan, että kaupungin, osavaltion ja liittovaltion viranomaiset määrätään täydellä teholla etsimään terroriteon suunnittelijoita.

T-paitamyyjä pyysi poliisia tarkastamaan epäilyttävän Nissan Pathfinderin Times Squarella puoli seitsemältä lauantai-iltana. Auto savusi, ja eräs paikalle hälytetyistä palomiehistä kuuli siitä poksahtelevaa ääntä joka ei kuulostanut varsinaiselta räjähtelyltä. Poliisi käytti robottikättä poistaakseen pommimateriaalin autosta. Siitä löytyi muun muassa kolme propaanisäiliötä ja kaksi täytettyä viiden gallonan (noin 19 litraa) bensiinikanisteria.

Tuhansia ihmisiä evakuoitiin kaduilta kymmeneksi tunniksi. Useita teattereita ja liikkeitä evakuoitiin. Pommiauto hinattiin pois Times Squarelta kuudelta sunnuntaiaamuna ja Times Square avattiin liikenteelle varhaisaamun mittaan.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa