Siirry sisältöön

Belgian väliaikainen hallitus sai parlamentin tuen

Wikiuutisista

23. joulukuuta 2007

Belgian väliaikainen hallitus sai luottamuslauseen maan parlamentilta. Kuningas Albert II nimitti hallituksen, Verhofstadt III, joka saatiin aikaiseksi kuluneen viikon aikana. Parlamentin erityisistunnossa, koko päivän kestäneiden puheiden jälkeen, hallitukselle tukensa antoi 97 edustajaa ja sitä vastaan äänesti 46 edustajaa ja vain yksi edustaja ei ollut läsnä.

Uuden hallituksen ja sen pääministerin Guy Verhofstadtin on määrä johtaa maan hallintoa seuraavien kolmen kuukauden ajan. Tämä aika tarvitaan uuden vakinaisen hallituksen koostumuksesta käytäviin neuvotteluihin.

Belgia oli ilman hallitusta noin puoli vuotta, juoksevia hallinnon asioita hoiti jo vaalien jälkeen eronnut hallitus, jonka pääministeri oli myös Guy Verhofstadt. Hallituksen muodostamisen vaikeus syntyi kun maan hollanninkieliset ja ranskankieliset eivät päässeet sopimukseen hallinnollisista uudistuksista.

Parlamentissa käydyissä keskusteluissa kiitettiin poliittisesta kriisistä selviämistä, mutta flaamilaiset puolueryhmittyvät totesivat seuraavansa tarkkoina miten heidän vaatimiaan reformeja käsitellään eli erityisesti alueellisen automomian lisäämistä..

Lähteet

[muokkaa]
  • Le Soir [1]
  • Helsingin-Sanomat [2]

Katso myös

[muokkaa]


Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa