CIA tunnustaa pimittäneensä tietoja USA:n kongressilta

Wikiuutisista
Leon Panetta, CIA:n johtaja

9. heinäkuuta 2009

CIA on myöntänyt Yhdysvaltain kongressille pimittäneensä siltä tietoja ja harhauttaneensa kongressia useampaan otteeseen. Tiedustelupalvelun nykyinen johtaja, Leon Panetta, joka kertoi asiasta kongressille kesäkuun 24. päivänä, sanoo tätä tapahtuneen vuodesta 2001 saakka.

Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen jäsen ja CIA:n toimintaa valvovan komitean puhemies, Silvestre Reyes, totesi tiistaina republikaanisen puolueen jäsenelle, Peter Hoekstralle, asian tiimoilta kirjoittamassaan kirjeessä, että "Saamieni tietojen myötä olen tullut siihen johtopäätökseen, että meitä on johdettu harhaan, meille ei ole toimitettu kaikkia tarvittavia tietoja ja vähintään yhdessä tapauksessa meille on varmuudella valehdeltu".

Tällä hetkellä ei ole vielä julkistettu, mitä tietoja CIA on katsonut parhaaksi pitää ominaan. Reyes ilmoitti kirjeessään kuitenkin harkitsevansa asian tarkkaa tutkituttamista. CIA:n tiedottaja, George Little, sanoi keskiviikkona, ettei CIA:n toimenkuvaan kuulu kongressin harhauttaminen. Hän totesi myös, että CIA itse katsoi oma-aloitteisesti parhaaksi ilmoittaa erehdyksestään sitä valvovalle komitealle.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa