Duke Nukem Foreveriä työstettiin 15 vuotta

Wikiuutisista

10. kesäkuuta 2011

Duke Nukem Forever -videopeli on tänään tullut myyntiin. Ennätyksellinen 15 vuoden kehitysaika teki pelistä legendaarisen, kirjoittaa Digitoday. DNF julkaistiin PC:lle, Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle.

Peli on saanut osakseen vaihtelevia arvosteluja. IGN:n keskeneräisessä arvostelussa annetaan pelille risuja muun muassa tasohyppelystä, grafiikasta ja kentistä. Pelit sitä vastoin kirjoitti arvostelunsa ennakkoesittelyssä, että DNF on ”viihdyttävä elämysjuna”.

DNF:n kehittämisessä oli mutkia matkassa. Ars Technican artikkeli valottaa taustaa:

  • 1996: Duke Nukem 3D julkaistaan.
  • 1997: 3D Realms julkistaa Duke Nukem Foreverin kehitystyön, julkaisuvuodeksi ilmoitetaan 1998.
  • 1998: Julkaisu siirtyy. Pelitalo ilmoittaa, että Quake-pelimoottorin sijaan käytettäisiin Unreal Engineä.
  • 2000: Take-Two Interactive ostaa yksinoikeuden Duke Nukem Foreverin ja aiempien Duke Nukem -pelien julkaisuun. DNF aiotaan julkaista vuonna 2001.
  • 2003: Take-Two alkaa painostaa 3D Realmsia tekemään pelin valmiiksi. Yhtiöiden välille syntyy kitkaa, mutta 3D Realms jatkaa seuraavat vuodet omaan tahtiinsa.
  • 2009: 3D Realmsilta loppuvat rahat ja yritys lopettaa toimintansa. Wired arvelee, että merkittävänä syynä pelin julkaisun jatkuvaan lykkääntymiseen oli pelin erään kehittäjän, George Broussardin, perfektionismi: Broussardille ei riittänyt, että pelistä tulisi hyvä, vaan sen pitäisi olla teknisesti huippulaatua ja pelattavuudeltaan hämmästyttävä kuten Duke Nukem 3D aikoinaan. Pian Gearbox Software alkaa kehittää peliä.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa