Siirry sisältöön

Egyptiin luvassa rajuja mielenosoituksia

Wikiuutisista

28. tammikuuta 2011

Turvallisuusjoukot jalkautuivat 25. tammikuuta pidetyn mielenosoituksen aikaan. Kuva: M. Soli

Oppositiopuolueet ovat suunnitelleet massiivisia mielenosoituksia täksi päiväksi. Protestien on tarkoitus alkaa muslimien perjantairukousten jälkeen, mutta myös kristityt on kutsuttu mukaan.

Viime päivien levottomuuksissa on vastustettu 30 vuotta vallassa ollutta Husni Mubarakia ja vaadittu muutosta. Egyptiin eilen saapuneen Mohamed ElBaradein toivotaan ryhtyvän opposition johtohahmoksi.

Tekstiviestit ja Internet on Egyptissä estetty, jotta mielenosoittajat eivät pystyisi järjestäytymään. Hallitus on AP:n mukaan asettanut poliisin ja armeijan äärimmäiseen hälytystilaan.

New York Times kirjoittaa qatarilaisen Al-Jazeera-uutiskanavan olevan tärkeässä roolissa arabimaailman viime viikkojen liikehdinnässä. Al-Jazeeran on sanottu mahdollistaneen Tunisian vallankumouksen ajantasaisella tiedonvälityksellään.

Al-Jazeeran Jamal Elshayyal kirjoitti blogissaan eilen hämmästelleensä egyptiläisten poikkeuksellista aktiivisuutta ja vallankumouksellisuutta. Hän raportoi myös poliisin kovista otteista mielenosoittajien taltuttamiseksi. New York Times kirjoittaa Egyptin hallituksen tottuneen epäpoliittiseen ja epäaktiiviseen kansaan. Egyptin hallitus on julkisuudessa vähätellyt viime päivien levottomuuksien merkitystä, ja sisäministeri sanoi hallinnon olevan kansan enemmistön suosiossa.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa