Siirry sisältöön

Elintarvikkeissa lasinsiruja Ruotsissa

Wikiuutisista

4. huhtikuuta 2009

Eilen ruotsalaiset elintarviketuottajat, jälleenmyyjät ja poliisi pitivät hätäkokouksen, kun monista ruoista oli löytynyt lasinpaloja. Lasia on löytynyt etenkin kanatuotteista mutta myös makkarasta, hedelmistä ja pyttipannusta. Noin kymmenestä tapauksesta on tehty ilmoitus poliisille.

Lasinpalojen alkuperä on täysi mysteeri. Poliisi yrittää löytää kaavan tapausten takaa. Asialla voisi olla yksittäinen rikollinen, mutta tätä vastaan puhuu se, että lasia on löydetty useiden eri teurastamoiden tuotteista ja erilaisista elintarvikkeista. Todennäköisempi selitys olisi, että useat pahantekijät ottavat ensimmäisestä esimerkkiä.

Esiin on nostettu myös mahdollisuus, että tekijät olisivat järjestäytynyt militantti vegaanijoukko. Kanasta löytyneet lasinsirut voisivat selittyä myös kilpailevalla yrityksellä, joka haluaisi vahingoittaa kanaruokajätti Kronfågelia. Rikollisprofiloija, psykiatri Ulf Åsgårdin mukaan on mahdollista, että osa löydöistä selittyy huomionkipeydellä. Lisäksi on hänen mukaansa mahdollista, että jokin taho on saanut uhkausviestin, jota pimitetään julkisuudelta.

Eilen perjantaina lasinsiruja löytyi elintarvikkeesta myös naapurimaa Suomessa. Lapualainen henkilö löysi kolme 3–4-millistä lasinsirua Finduksen uunikasvisvuoasta. Kyseinen tuote valmistetaan Ruotsissa täysautomatisoidulla tuotantolinjalla. Findus ei vedä tuotetta pois myynnistä.

Suomeen ei tuoda Eviran mukaan niitä kanatuotteita, joista lasinsiruja on Ruotsissa löytynyt. Perjantainen löytö on Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallion mukaan todennäköisesti yksittäistapaus, johon suomalaisten ei tarvitse reagoida.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa