Finncon Helsingin Kaapelitehtaalla

Wikiuutisista

4. heinäkuuta 2013

Helsingin Kaapelitehtaalla pidetään tieteis- ja fantasiakulttuurin tapaaminen Finncon 5.–7. heinäkuuta. Pohjoismaiden suurimpaan sf-tapahtumaan odotetaan yli 7000 kävijää seuraamaan kirjallisuutta, elokuvia ja sarjakuvia käsittelevää ohjelmaa sekä tapaamaan muita harrastajia. Finnconin kunniavieraina ovat kanadalainen Peter Watts, ranskalais-vietnamilainen Aliette de Bodard ja suomalainen J. Pekka Mäkelä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Finncon on ensi kertaa kolmipäiväinen, aiemmin Finnconin perjantai on ollut ennen kaikkea tutkijatapaaminen. Finnconin yhteydessä järjestetään tieteisfiktion tutkimukseen keskittyvä Finfar, jonne on vapaa pääsy alan akateemisille tutkijoille maisteriopiskelijoista alkaen. Finfar-tutkijatapaamisen vieraana on fantasiatutkija Stefan Ekman Lundin yliopistosta.

Elokuvateatteri Orionissa esitetään tunnettuja science fiction -elokuvia Finncon-teemalla viikon 2.–7.7. ajan. Esitettäviä elokuvia ovat muun muassa Hiljainen pako (1972), Gattaca (1997), The Thing – ”se” jostakin (1982) ja Tumma kristalli (1982).

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa