Siirry sisältöön

Finnjet romutetaan?

Wikiuutisista

19. kesäkuuta 2008

Intialaislehdet ovat uutisoineet, että Finnjetin romutus alkaa torstaina 19. kesäkuuta vuonna 2008 Alangin laivaromuttamolla. Romutus tapahtuu ajamalla alus täydellä vauhdilla rantahiekkaan, ja laskuveden aikana halpatyövoima aloittaa aluksen purkamisen.

6. toukokuuta 2008

GTS Finnjet lähestyy Helsinkiä keväällä 2004.

Yhdysvaltalaisen laivameklarin US Shipbrokersin mukaan alankomaalaisen Club Cruise -yhtiön omistuksessa ollut GTS Da Vinci eli Finnjet olisi lähtenyt tiistaina Italiasta Punaistamerta kohti, jossa se luovutettanee toukokuun puoliväliin mennessä uusille omistajille.

US Shipbrokersin mukaan Finnjet on myyty noin 9,85 miljoonalla dollarilla eli 6,5 miljoonalla eurolla romutettavaksi. Ainakaan aluksen kurssi itää kohti ei ole ristiriidassa romuttamolle joutumisen kanssa, sillä Pakistanin ja Intian rannikoilla on romuttamoja.

Uusien omistajien mukaan he jälleenmyyvät aluksen käteiskaupalla, jos ostaja löytyy.

Alankomaalainen Club Cruise hankki aluksen viime vuoden marraskuussa ja toi sen Bahamalta Italian Genovaan kasino- tai risteilykäyttöön muutettavaksi. Samalla alus myös sai nimen Da Vinci. Club Cruise kuitenkin talousvaikeuksien vuoksi luultavasti on luopunut aikeistaan.

Finnjet valmistui Helsingissä vuonna 1977 ollen aikanaan maailman nopein ja suurin autolautta.


Lähteet

[muokkaa]

Aiheesta muualla

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa