Floridalaismiehen epäillään surmanneen isänsä, äitinsä ja veljensä

Wikiuutisista

30. tammikuuta 2019

Floridan Chuluotassa sijaitseva tie. Kuvan ajoneuvot ja niiden kyydissä olevat henkilöt eivät liity tapaukseen.
Kuvaaja: formulanone

Yhdysvaltalaisen Grant Amaton epäillään surmanneen isänsä, äitinsä ja veljensä Chuluotassa, Floridassa. Hänen epäillään myös varastaneen vanhemmiltaan 150 000 dollaria ja veljeltään 60 000 dollaria. Amato käytti yli 200 000 dollaria ollakseen vuorovaikutuksessa bulgarialaisella ”Cam Girls” -⁠aikuisviihdesivustolla työskennelleen naisen kanssa. Yhteydenpito alkoi kesäkuussa 2018.

Perheenjäsenet olivat tietoisia varkauksista. Amato kirjautui vanhempiensa vaatimuksesta pornoriippuvuuden hoito-ohjelmaan Fort Lauderdalessa 22. joulukuuta 2018. Ohjelman olisi pitänyt kestää 60 vuorokautta, mutta hän lopetti sen etuajassa 4. tammikuuta 2019. Sen jälkeen Amato sai isältään kahden sivun pituisen luettelon säännöistä, joita Amaton oli määrä noudattaa saadakseen jatkaa kotona asumistaan. Lopulta vanhemmat määräsivät hänet lähtemään kotoaan 24. tammikuuta 2019 saatuaan selville, että yhteydenpito bulgarialaisnaiseen ei ollutkaan loppunut. Yhteyksien katkaiseminen naiseen oli eräs kodissa asumiselle asetetuista ehdoista.

Grant Amato on 29-vuotias sekä työ- että opiskelupaikkansa menettänyt mies. Hänen työskennellessään kesällä 2018 hoitajana orlandolaisessa sairaalassa hänen valvomistaan huoneista löytyi kahdeksan tyhjää propofolipulloa, jotka oli otettu käyttöön ilman asianmukaista lupaa. Amato kertoi sairaalan vastuuhenkilöille antaneensa lääkeainetta ”potilaille, jotka eivät olleet riittävän rentoina”. Hän myös esitti itsetuhoisia ajatuksia asiasta käytyjen keskustelujen aikana. Amaton veljen tyttöystävän mukaan Grant erotettiin tapauksen jälkeen sairaanhoitoalan opiskelupaikastaan.

Eräässä perhedraaman vaiheessa Cody oli kertonut tyttöystävälleen pelkäävänsä, että hänen veljensä saattaisi ”tappaa kaikki”. Kun Cody ei saapunut työpaikalleen perjantaina 25. tammikuuta 2019, hänen tyttöystävänsä pyysi poliisia käymään tarkastamassa perheen tilanteen.

Paikalle saapuneet poliisit löysivät perheen kodista kolme ruumista. Grant Amaton veli Cody löytyi sikiöasennosta varastohuoneesta, isä Chad kasvot ylöspäin veriseltä keittiön lattialta ja äiti Margaret retkottamasta kotitoimistonsa työpöydän päältä. Cody oli 31-, Chad 59- ja Margaret 61-vuotias. Poliisilausunnon mukaan kaikki kolme oli ammuttu kuoliaiksi ”teloitustyyliin”. Grant Amato on tällä hetkellä poliisin hallussa, ja häntä syytetään kolmesta ensimmäisen asteen murhasta.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa