GSM Suomi menettää verkkonsa

Wikiuutisista

8. huhtikuuta 2009

DNA on sanonut irti teleoperaattori GSM Suomen verkonvuokraussopimuksen. GSM Suomen verkkosopimus DNA:n kanssa päättyy tiistaina 14.4. kello 16 Suomen aikaa.[1] DNA:n mukaan GSM Suomi on tehnyt sopimusrikkomuksen eikä ole pyynnöistä huolimatta korjannut asiaa. DNA:n konsernijohtaja Riitta Tiuraniemi ei kommentoi, mistä sopimusrikkomuksessa on kyse. Taloussanomien toimittajan kysymykseen, onko GSM Suomi jättänyt maksuja maksamatta, hän sanoo: ”En kommentoi asiaa. Sen voi itse tulkita.”

GSM Suomen hallituksen puheenjohtaja Max Söderström kirjoittaa tiedotteessaan, että GSM Suomi neuvottelee toisen operaattorin kanssa verkon vuokraamisesta. Hänen mukaansa DNA keskeytti käynnissä olleet neuvottelut sopimuksen muuttamisesta ”yllättäen ja hyvin myöhäisessä vaiheessa”.

Antti Seistola erosi eilen GSM Suomen toimitusjohtajan tehtävästä. Hän oli ollut toimitusjohtajana maaliskuun alusta lähtien ja sanoi Taloussanomien toimittajalle, ettei hänelle viiteen viikkoon ole maksettu palkkaa.

Pörssikauppa keskeytyi[muokkaa]

GSM Suomen omistava Evia pyysi tänään Helsingin pörssiä keskeyttämään kaupankäynnin sen osakkeilla. Keskeytys alkoi kello 16.35.

Evia kertoi viime viikolla GSM Suomen vaikeutuneesta rahoitustilanteesta.

Yhtiön tulevaisuus selviää piakkoin[muokkaa]

Hallituksen puheenjohtaja Söderströmin mukaan GSM Suomen tulevaisuus riippuu siitä, saako yhtiö pankilta rahoitusta. Pankki on harkinnut asiaa tänään.

Kilpailevien operaattoreiden mukaan moni GSM Suomen asiakas on vaihtanut liittymäntarjoajaa. Yritysasiakkailta liittymän vaihto ei suju yhtä helposti, koska niillä on määräaikaisia sopimuksia.

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa