Siirry sisältöön

Googlen kuuhaasteelle ensimmäinen osallistuja

Wikiuutisista

17. joulukuuta 2007

Varhain perjantaina 7. joulukuuta Suomen aikaa Googlen Lunar X -sivustolla ilmoitettiin, että Odyssey Moon osallistuu ensimmäisenä Googlen järjestämän Lunar X -palkinnon tavoitteluun. Odyssey Moon on yksityisrahoitteinen yritys Mansaarilta, jonka pitkän linjan tavoitteisiin kuuluu kaupallisten kuupalveluiden tarjoaminen yksityisellä sektorilla ja lyhyen tähtäimen haasteisiin voitto Lunar X -kilpailussa.

Lunar X -kilpailun päätavoite on saada ensimmäisenä yksityisrahoitteinen laskeutuja Kuuhun siten, että laskeutuja pystyy etenemään vähintään 500 metriä Kuun pinnalla ja lähettämään "Mooncast"-datapaketin maahan. Kilpailun pääpalkintona on 20 miljoonaa dollaria, jos laskeutuja onnistuu ennen 31. joulukuuta 2012, jonka jälkeen palkintosumma putoaa 15 miljoonaan dollariin 31. joulukuuta 2014 asti.

Kilpailussa on myös toinen palkinto, viisi miljoonaa dollaria, houkutteena sille, että useampi yksityisrahoitteinen laskija onnistuisi tehtävässä. Näiden lisäksi kilpailu tarjoaa ylimääräisen viiden miljoonan dollarin palkinnon sille ryhmälle, jonka laskeutuja ensimmäisenä onnistuu etenemään Kuun pinnalla yli 5 000 metriä, kuvaamaan ihmisten jättämiä jälkiä Kuussa (kuten Apollo-avaruusaluksesta Kuuhun jätettyä laitteistoa), löytää Kuusta jäätä tai vettä tai selviää Kuun jääkylmästä, noin 14,5 Maan vuorokautta kestävästä yöstä.

Kaikki kilpailuun osallistuvat laskeutujat tullaan varustamaan HD-video- ja pysäytyskuvakameroin ja kameroiden ottamat video- ja pysäytyskuvat tullaan esittelemään Lunar X:n verkkosivuilla.

Lähteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa