Siirry sisältöön

Halla-ahon nettikirjoittelusta syyte

Wikiuutisista

27. maaliskuuta 2009

Jussi Halla-aho

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt syyttää Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahoa (ps., sit.) uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte koskee Halla-ahon kesäkuista blogikirjoitusta otsikolla ”Muutama täky Illmanin Mikalle”.

Halla-ahon nettikirjoittelusta syyte
Kirjoituksessani en halunnut esittää leimaavia yleistyksiä somaleista, vaan arvostelin sitä, että leimaavien yleistysten sopivuus ja hyväksyttävyys riippuu siitä, ketä leimataan.
Halla-ahon nettikirjoittelusta syyte

—Jussi Halla-aho [1]

Kirjoituksessaan Halla-aho yhdisti islamin pedofiliaan. Lisäksi hän kirjoitti, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on erään kansanryhmän ”kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre”. Hän viittasi Kalevassa julkaistuun pääkirjoitukseen, jossa oli kirjoitettu Suomeen liittyen, että päihtyneenä surmaaminen on ”kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre”.

Halla-aho kommentoi asiaa MTV3:lle. Hän katsoo, että syyte on nostettu poliittisin perustein, jotta hän ei lähtisi ehdolle europarlamenttivaaleihin.

29. maaliskuuta 2009

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti kokouksessaan lauantaina, ettei Jussi Halla-aho pääse puolueen ehdokaslistalle eurovaaleihin.[2]

Wikiuutisiin on lisätty uusia uutisia koskien tätä aihetta.

Lähteet[muokkaa]


  1. Halla-aho, Jussi: Kommentteja A-Talk-lähetykseen 30.10.2008 30.10.2008. Viitattu 29.3.2009.
  2. Halla-Aho inte förvånad 28.3.2009. Hufvudstadsbladet Ab. Viitattu 29.3.2009. (ruotsiksi)
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa