Siirry sisältöön

Harri Ollin rattijuopumusepäily sai vahvistuksen

Wikiuutisista

23. heinäkuuta 2008

Mäkihyppääjä Harri Ollin rattijuopumusepäily on saanut vahvistusta kun häneltä otetun verikokeen tulos julkistettiin. Sen lisäksi häntä epäillään törkeästä liikenteen vaarantamisesta.

Poliisi pysäytti viime viikon keskiviikkona Lapinlahdella Ollin kuljettaman auton jolle oli mitattu 141 km/h:n nopeus 80 km/h:n alueella. Samalla suoritetun puhalluskokeen mukaan Ollilla oli veressään alkoholia 0,67 promillea, kun rangaistavuuden raja on 0,5 promillea. Tuloksen varmistavan verikokeen tuloksen selvittyä poliisi epäilee nyt siis ylinopeuden lisäksi Harri Ollia päihtyneenä ajosta. Apulaispoliisipäällikön Ilkka Aitto-ojan mukaan verikokeen tulos vastasi puhalluskokeen lukemia. Syyteharkintaan tapaus menee ensi viikolla.

Harri Olli on aiemmin myöntänyt ajaneensa ylinopeutta, jonka kertoo johtuneen kiirehtimisestään tilaisuuteen jossa hänen oli määrä olla läsnä. Sen sijaan hän ilmoitti ettei ole ajanut humalassa eikä jatkossa aiokkaan ajaa.

Maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen on ilmaissut olevansa pettynyt Ollin rattijuopumusepäilyn vahvistumisesta. Hän otti tapaukseen tiukan kannan, Ilta-Sanomille antamassaan lausunnossa hän totesi:

–"Tämä saa olla Harri Ollin kohdalta viimeinen kerta. Hänellä ei ole tämän jälkeen varaa enää minkäänlaiseen töppäilyyn"

Harri Olli saattaa menettää tapauksen johdosta ainoan henkilökohtaisen sponsorinsa, sillä Ollia tukenut Ferratum Finland Oy on ilmoittanut harkitsevansa sponsorisopimuksen irtisanomista.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa