Huuhaa-palkinto Kustannus Oy Uusi Tielle

Wikiuutisista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

4. joulukuuta 2008

Skepsis ry antoi vuoden 2008 Huuhaa-palkinnon Kustannus Oy Uusi Tielle näennäistieteen levittämisestä julkaisemalla kasvatustieteen professori Tapio Puolimatkan kirjat Usko, tiede ja Raamattu ja Usko, tiede ja evoluutio. Skepsis katsoo kirjojen sekoittaneen uskonnon ja tieteen ja näkee kirjojen tarkoituksena fundamentalistisen uskonnon ja luomisopin tuomisen kouluopetukseen.

Skepsis ry katsoo kirjojen tuovan Suomeen varsin taidokkaasti Yhdysvaltain kreationistien niin sanotun kiilastrategian tarjoamalla kaiken selitykseksi yliluonnollisia voimia. Tämä tavoite naamioidaan Skepsiksen mukaan puheeseen avoimuudesta kouluopetuksessa. Tämä kuulostaa paremmalta kuin vaatimus, että lapsille tulisi tieteen hyvin perusteltujen selitysten vaihtoehtona opettaa, että ”jumala teki sen”. Skepsis ry sanoo olevansa vakavasti huolissaan kasvatustieteen puolesta, kun alan professori esittää tällaista arvovallallaan.

Kustannus Oy Uuden Tien toimitusjohtaja Raimo Raukko on varovaisen myönteisellä kannalla yrityksensä saamaan Huuhaa-palkintoon.

–Näinhän tämä menee. Kun kirja aiheuttaa keskustelua, olemme onnistuneet. Hieno juttu, että se on ylittänyt uutiskynnyksen, Raukko sanoo.[1]

Lähteet[muokkaa]

  1. Rusama, Heikki: Skeptikoiden Huuhaa-palkinto Kustannus Oy Uudelle Tielle eKotimaa. Viitattu 12.12.2008.
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa