Siirry sisältöön

Iltalehti paljasti poliitikkojen matematiikan arvosanat

Wikiuutisista

16. kesäkuuta 2010

Kesäkuussa 2010 valmistuivat Suomen uudet ylioppilaat. Lukioarvosanan asteikko on 4 (jää luokalle)–10 (paras). Iltalehti kertoi poliitikkojen lukio- ja ylioppilastodistusten matematiikan arvosanoista.

Sauli Niinistö ja Paavo Arhinmäki kieltäytyivät kertomasta äänestäjille ylioppilastodistuksensa ja ylioppilaskirjoituksensa arvosanoja Iltalehden haastattelussa toukokuussa 2010.

  • Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen matematiikan arvosana oli kuusi asteikolla 4–10. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Siilinjärven lukiosta toukokuussa 1990. Iltalehden kysymykseen, miten kuutosen matematiikalla pystyy laskemaan Suomen miljardivelkoja ja Kreikan tukipaketteja, Katainen vastasi: "Minä en niitä laske, vaan teen päätöksiä. Sen takia meillä on hyviä virkamiehiä, jotka laskevat. Minä teen talouspolitiikkaa, joka on kaikkea muuta kuin matematiikka. Koulunumeroni ei siinä yhtään haittaa".
  • Puolustusministeri Jyri Häkämiehen lyhyen matematiikan arvosana oli 6. Hän suoritti Hakalan lukion 1981.
  • Opetusministeri Henna Virkkunen ei ole ylioppilas eikä käynyt lukiota. Hän on käynyt Kesyn yläasteen vuonna 1988. Matematiikan, fysiikan, kemian, englannin ja ruotsin arvosanat olivat kaikki 7.
  • Anni Sinnemäki on käynyt Kallion lukion 1992. Matematiikan ja biologian arvosana oli 7. Teatteritieteessä arvosana oli 8.
  • Liikenneministeri Anu Vehviläinen suoritti Savonlinnan taidelukion vuonna 1982. Lyhyen matematiikan arvosana oli 6.

Lyhenteet: Matematiikka (m), Algebra (a), Geometria (g), Kemia (k), Fysiikka (f), Ylioppilas-matematiikka (yo), lyhyt (-l)

Pitkä tai tavallinen matematiikka

[muokkaa]

Lyhyt matematiikka

[muokkaa]

Yläaste

[muokkaa]

Lähteet

[muokkaa]
  • Iltalehti 5.6.2010, s. 28-31
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa