Siirry sisältöön

Indonesian poliisi käytti käärmettä epäillyn pelotteluun

Wikiuutisista

11. helmikuuta 2019

Indonesian poliisi käytti käärmettä rikoksesta epäillyn papualaismiehen pelottelemiseen. Kuvan käärme ei liity tapaukseen.
Kuvaaja: Mike Wagner

Indonesian poliisi pelotteli käärmeen avulla kännyköiden varastamisesta epäiltyä miestä saadakseen hänet tunnustamaan. Verkossa ilmestyneen videon paljastama tapaus sattui Indonesiaan kuuluvan Papuan provinssin itäisessä osassa. Videolla näkyy käsirautoihin kytketty papualaismies, jonka ympärille on kiedottu käärme. Mies kirkuu ja taustalla kuuluu naureskelevien poliisien ääniä. Epäiltyä pelotellaan muun muassa uhkaamalla käärmeen panemisella hänen suuhunsa ja housuihinsa.

Indonesian poliisi pyysi tapausta anteeksi sen paljastumisen jälkeen ja kertoi ryhtyneensä tapahtumien vuoksi kurinpidollisiin toimiin. Paikallinen poliisipäällikkö halusi kuitenkin tuoda esille, että käärme ei ollut myrkyllinen ja että se oli kesy. Hän mainitsi myös, että kuulusteltua ei ollut lyöty. Twitter-tilillään videon jakanut ihmisoikeusjuristi Veronica Koman puolestaan piti poliisien toimintaa kidutuksena ja katsoi siihen sisältyvän ”rasismin piirteitä”.

Papualaiset separatistit ajavat Papuan itsenäistymistä Indonesiasta, eivätkä alueelta tulevat ihmisoikeusrikkomuksiin liittyvät uutiset ole harvinaisia. Viime aikoina julkisuuteen on tullut monia muitakin tapauksia, joissa Indonesian armeijan tai poliisin väitetään käyttäneen käärmeitä pidätettyjen papualaisten pelottelemiseen.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa