Siirry sisältöön

Jääkarhuasiantuntijan pääsy jääkarhukonferenssiin evättiin

Wikiuutisista

4. heinäkuuta 2009

Jääkarhu

Yli 30 vuotta jääkarhuja tutkinut tohtori Mitchell Taylor ei saa osallistua Kööpenhaminassa käynnissä olevaan jääkarhujen tulevaisuutta käsittelevään konferenssiin. Perjantaihin asti jatkuvan Polar Bear Specialist Group -asiantuntijaryhmän kokouksen järjestäjät eivät tahtoneet Tayloria mukaan, koska tämän näkemykset ilmastonmuutoksesta ”eivät ole avuksi”.

Järjestäjät tunnustavat Taylorin asiantuntevuuden mitä tulee jääkarhuihin, mutta Taylorin näkemys ilmaston lämpenemisen syistä aiheuttaa riitasointuja. Taylorin mukaan jääkarhukanta ei ole romahtamassa ilmastonmuutoksen vuoksi vaan on päinvastoin vahvistunut viimeisten 30 vuoden aikana. Hän uskoo, että syynä pohjoisten napa-alueiden lämpenemiseen ei ole hiilidioksidi vaan merivirrat ja tuulet.

Polar Bear Specialist Groupin puheenjohtaja, tohtori Andy Derocher, jota Taylor on sattumoisin aikoinaan opettanut yliopistossa, kirjoitti Taylorille, että tämän allekirjoittama Manhattan-julistus on ristiriidassa Polar Bear Specialist Groupin kannan kanssa. Joidenkin tiedemiesten viime vuonna allekirjoittama Manhattan-julistus julistaa, ettei ilmastonmuutos johdu kasvihuonekaasuista.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa