Siirry sisältöön

Järjestö: Zimbabwen hallitus väärinkäytti avustusrahoja

Wikiuutisista

3. marraskuuta 2008

AIDSia, tuberkuloosia ja malariaa vastaan taisteleva järjestö (Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria) syyttää Zimbabwen hallitusta myöntämiensä avustusrahojen väärinkäytöstä. Järjestön mukaan presidentti Robert Mugaben hallitus ei käyttänyt saamiansa 7,3 miljoonaa dollaria tappajatautien torjuntaan eikä suostunut palauttamaan rahoja vaatimuksista huolimatta.

Esimerkiksi malarialääkkeiden jakeluun voitiin kouluttaa vain 495 ihmistä suunniteltujen 27 000:n sijaan, koska rahat eivät olleet saatavilla. Järjestö on huolissaan siitä, saadaanko kaikki varatut malarialääkkeet nyt jaettua.

Zimbabwen hallituksen ministeri Sikhanyiso Ndlovu syytti avustusjärjestöä politisoivasta avustustoiminnasta. ”Se pyrkii aina asettamaan tiettyjä vaatimuksia ja junailemaan asioita niin, että me näytämme kamalilta ulkomaalaisten silmissä”, hän sanoi.

Hallitus on luvannut palauttaa rahat torstaiksi. Luottamuspulan takia avustusjärjestö ottaa perjantaina uudelleen harkintaan, voiko se lahjoittaa suuremman avustuksen, 188 miljoonaa dollaria, zimbabwelaisten hyväksi.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa