Siirry sisältöön

Jörg Haider menehtyi auto-onnettomuudessa

Wikiuutisista
Jörg Haider

11. lokakuuta 2008

Itävaltalainen oikeistopoliitikko ja Kärntenin osavaltion päämies Jörg Haider on kuollut. Hän menehtyi varhain aamulla auto-onnettomuudessa Klagenfurtissa, Kärntennin osavaltiossa, Etelä-Itävallassa. Haider oli kuollessaan 58-vuotias.

Haider oli yksin matkalla virka-autollaan 90-vuotiaan äitinsä syntymäpäiville. Haider ajautui tieltä ohitustilanteen jälkeen ja törmäsi betonipylvääseen. Hänen kuljettamansa Volkswagen Phaeton -henkilöauto pyörähti ympäri useita kertoja ja romuttui pahasti. Hän sai vakavia vammoja pään ja rinnan alueelle. Ohitetun auton naiskuljettaja hälytti onnettomuuspaikalle apua. Haider todettiin sairaalassa kuolleeksi.

Onnettomuuden syytä ei toistaiseksi varmuudella tiedetä. Poliisin mukaan Haider oli ajanut hyvin suurella nopeudella. Eräiden tietojen mukaan autolla oli onnettomuushetkellä nopeutta 142 km/h. Tiellä oli voimassa 70 km/h nopeusrajoitus.

Jörg Haider oli kiistelty poliitikko. Hän herätti 1990-luvulla suurta huomiota natsimyönteisillä kommenteillaan. Hän kuvaili natsien pahamaineisia keskitysleirejä vain rangaistuslaitoksiksi ja kehui natsiaikaista työvoimapolitiikkaa. Hänen puolueensa noustua vuoden 1999 vaaleissa Itävallan hallitukseen 14 muuta EU-maata asetti Itävällalle pakoitteita kirjoittamattoman cordon sanitaire -säännön rikkomisesta.

Lähteet[muokkaa]

Wikiuutisiin on lisätty uusia uutisia koskien tätä aihetta.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa