Siirry sisältöön

Joukko irakilaisia protestoi toimittajan pidätystä vastaan

Wikiuutisista

16. joulukuuta 2008

Bagdad, Irak. Toimittaja Muntadar al-Zaidi joutui putkaan sunnuntaina heitettyään kenkänsä Yhdysvaltain presidentti George W. Bushia päin tämän pitäessä tiedotustilaisuutta Lähi-idän matkallaan. Jos tuomari määrää toimittajalle oikeuskäsittelyn, hän joutunee odottamaan oikeuden eteen pääsemistä kuukausia. Miestä voidaan syyttää Bushin ja tämän vieressä seisseen Irakin pääministerin loukkaamisesta, mistä maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta.

Al-Zaidi sai kansallissankarin maineen Irakissa epäsuosiossa olevan Bushin kimppuun käymisestä. Useat sadat ihmiset ovatkin eilen ja tänään osoittaneet mieltään tämän vapauttamisen puolesta. Myös Irakin toimittajien järjestö toivoo al-Zaidille armahdusta, vaikka kutsuukin tämän tekoa oudoksi ja epäammatilliseksi. Monet lakimiehet ovat tarjonneet al-Zaidille apuaan.

–Muntadar al-Zaidi on ilmaissut irakilaisten tunteet ja aikeet tyrannian symbolia kohtaan, kommentoi mielenosoittaja Nassar Afrawi Nasiriyahissa.

Muntadar al-Zaidin isoveli Dargham al-Zaidi sanoi tänään BBC:lle sotilaiden pahoinpidelleen Muntadaria. Tältä on hänen mukaansa katkennut käsi ja kylkiluita ja tällä on sisäisiä verenvuotoja. Toimittajien järjestön johtaja Mouyyad al-Lamin on kuitenkin sanonut viranomaisten kertoneen, että al-Zaidia on kohdeltu hyvin.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa