Siirry sisältöön

Joukkosurma Liègessä

Wikiuutisista

17. joulukuuta 2011

Ei ole sanoja kuvailemaan tragediaa

—Belgian pääministeri Elio di Rupo

Tiistaina 13. joulukuuta 33-vuotias Nordine Amrani -niminen mies hyökkäsi Belgian Liègessä Saint Lambertin torille aseistettuna. Isku alkoi, kun mies heitti torille käsikranaatteja. Tapaus jatkui ammuskelulla, jolla mies tappoi ainakin viisi ihmistä, haavoitti 120 ja saattoi noin 40 ihmistä hoitoon psyykkisen trauman vuoksi. Tapetut olivat tiettävästi ainakin 17- ja 15-vuotiaat pojat ja puolitoistavuotias tyttö. Iskun lopuksi Amrani tappoi itsensä pistoolilla. Keskiviikkona läheisestä vajasta löydettiin ilmeisesti Amranin tappama 45-vuotias siivooja.

Motiivi[muokkaa]

Amranin teon motiivi ei ole tiedossa. Ei myöskään tiedetä, että Amran olisi jättänyt jälkeensä tekoaan selittävää viestiä. Aiemmin Amran oli syyllistynyt huume- ja aserikoksiin, varastetun tavaran hallussapitoon ja muihin rötöksiin ja ollut useasti vankilassa. Poliisi eristi heti iskun jälkeen alueen, muttei löytänyt rikostovereita. Viranomaiset sulkivat siten pois järjestäytyneen terrorismin mahdollisuuden.

Seuraukset[muokkaa]

Belgian hallitus lupasi joukkomurhan jälkeen tiukentaa maan aselakeja. Maan kuningas Albert II, kuningatar Paola ja päämisteri Elio Di Rupo ovat vierailleet surmapaikalla. Koko 200 000 asukkaan kaupunki vietti hiljaista hetkeä teon muistoksi.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa