Jyrki Kasvi ei usko suodatuslistoihin

Wikiuutisista

26. helmikuuta 2008

Kansanedustaja Jyrki Kasvi ei usko poliisin luomien internetin suodatuslistojen toimivuuteen. Hänen mielestään poliisi päin vastoin tarjoaa valmiin listan rikollisille laittoman sisällön löytämiseksi. Vaikka lista suodatetuista sivuista on salainen, julkisuuteen päätynyt lista on kerätty satunnaisesti verkkoa selaamalla ja kirjaamalla ylös ne sivut joissa estoon on törmätty.

–"Esto, suodatus, ei tepsi ongelmiin. Järjestelmä ei toimi eikä palvele lapsipornon torjuntaa. Poliisi on tehnyt työn pedofiilien puolesta", Kasvi heittää.

Kasvi kritisoi myös viestintäministeri Suvi Lindéniä, joka hänen mielestään ei "tunnusta tätä tosiasiaa".

Lindén on ottanut kantaa käytyyn keskusteluun blogissaan. Siinä hän pitää rikollisen aineiston leviämistä verkossa vakavana ongelmana ja esittää ratkaisuksi lainsäädäntöä ja itsesääntelyä.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Lars Henriksson kuvailee kohua myrskynä vesilasissa. Hänen mukaansa tekniikka tulee tarkentumaan. Uusi tekniikka, josta on jo keskusteltu Viestintäministeriön ja operaattoreiden välillä, on täsmällisempi ja poimii suodatukseen ainoastaan sivut joilla rikollista aineistoa on. Toistaiseksi haaviin on tarttunut myös useita täysin laillisia sivuja.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa