Käräjäoikeus tuomitsi Auerin miehensä murhasta

Wikiuutisista
Wikipedia
Katso myös artikkeli Ulvilan surma Wikipediassa, vapaassa tietosanakirjassa.

12. joulukuuta 2013

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut Anneli Auerin elinkautiseen vankeuteen miehensä murhasta. Päätös syntyi tuomariäänin 2-1.

Kaksi tuomaria ei antanut painoarvoa vanhimman lapsen todistajanlausunnolle, vaan katsoi, että paikalla ei voinut olla ulkopuolista tekijää, joten Auerin täytyi olla syyllistynyt tekoon. Syytteen puolesta puhui tuomareiden mielestä esimerkiksi hätäkeskusnauha, jolta ei oikeuden kuulunut ulkopuolisen tekijän ääniä. Auerin kertomus tapahtumista oli oikeuden mukaan muuttunut matkan varrella, ja lisäksi surmaan oli täytynyt kulua enemmän aikaa kuin Auer väittää. Tuomarit katsoivat myös, että se, ettei Auerin t-paidasta löytynyt samaa ruskeaa kuitua kuin murhatun vaatteista, todisti, että Auer oli murhaaja. Tekoa ei ollut oikeuden mukaan suunniteltu, mutta se oli erityisen raaka ja julma.

Kolmas käräjäoikeuden tuomari hylkäsi syytteen muun muassa siksi, ettei tekopaikalta löytynyt Auerin DNA:ta ja vanhin lapsi oli kertonut havainneensa ulkopuolisen tekijän poistuvan paikalta. Kolmas tuomari oli myös sitä mieltä, ettei Auer olisi ehtinyt tappaa Lahtea, hävittää toista tekovälinettä ja vaatteita, pestä verta pois itsestään ja kuivata hiuksiaan sekä pesupaikkaa ennen poliisien tuloa

Tuomiosta on valitettu Vaasan hovioikeuteen.

Lähteet[muokkaa]