Siirry sisältöön

KRP sensuroi Thaimaan prinsessan muistosivun

Wikiuutisista

23. helmikuuta 2008

Keskusrikospoliisi esti pääsyn Thaimaan prinsessan muistoksi avatulle verkkosivustolle. Esto on sittemmin poistettu. Eston taustalla oli se että sivustolla oli linkki kuvamateriaaliin jonka katsottiin sisältävän lapsipornoa. Sivustolta ei ole enää löydettävissä kyseistä materiaalia. Esto poistuu kuitenkin lopullisesti vasta silloin kun viranomainen toimittaa päivitetyn listan operaattoreille.

KRP ylläpitää Suomessa listaa jonka se toimittaa internet-yhteyksiä tarjoaville yhtiöille. Asiakkaan pääsy listan sisältämiin sivuihin estetään jos operaattori on ottanut suodatuksen käyttöön. Listan sisällöstä päättää viranomainen eikä mukaan otettavien sivujen valintaa perustella. Myös listan sisältö on salainen. Edellisen hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen (sd) lupasi ministeriönsä tiedotteessa että toimien tulee olla tapauskohtaisesti perusteltuja:

–"Poliisin on tarvittaessa kerrottava, miksi jokin sivu on estolistalla. Näin varmistetaan järjestelmän läpinäkyvyys."

Thaimaalainen sanavapauden puolesta kampanjoiva FACT-liike paheksuu voimakkaasti Suomen poliisiviranomaisen toimia. Se vaatii sensuurista vastaavalta viranomaiselta anteeksipyyntöä Thaimaan kuningashuoneelta.

Rikoskomisario Lars Henriksson vetoaa siihen että sivuston ylläpitäjän tulee vastata sivuston sisällöstä kokonaisuudessaan. Hänen mielestään se että sivusto muuten sisältää laillista materiaalia ei oikeuta loukkaamaan lasten oikeuksia. Nykyinen käytössä oleva tekniikka ei mahdollista sisällön erottelua vaan esto kohdistuu aina kokonaiseen sivustoon.


Aiheesta muualla[muokkaa]

Mielipidekirjoituksia[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Wikiuutisiin on lisätty uusia uutisia koskien tätä aihetta.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa