KRP tutkii suomenkieliset huijausviestit

Wikiuutisista

21. helmikuuta 2008

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan keskiviikkona levinneistä suomenkielisistä huijausviesteistä. Huijausviesteissä kehotettiin käymään sivustolla, josta saattaa levitä Windows-käyttäjille vakoiluohjelma. Poliisille on tämän päivän aikana tullut useita rikosilmoituksia asianomaisilta, jotka ovat kärsineet taloudellisia menetyksiä vakoiluohjelman johdosta.

Huijausviesteistä on liikkeellä tähän mennessä kaksi eri versiota, joista toisessa kerrotaan Mikkelin lähellä tapahtuneesta ydinonnettomuudessa ja toisessa Tatjana-niminen henkilö etsii seuraa. Kummassakin viestissä esiintyy linkki sivustolle, josta saattaa levitä vakoiluohjelma. Keskusrikospoliisi varoittaa, ettei linkkiä pidä missään tapauksessa klikata.

Ainakin tietoturvayhtiö F-Secure on julkaissut ohjeet vakoiluohjelman tunnistamiseen ja poistamiseen. Keskusrikospoliisi silti kertoo, että varmin keino haittaohjelman poistamiseen on käyttöjärjestelmän uudelleenasennus.

Asian esitutkinnasta vastaavat yhteistyössä keskusrikospoliisi, Keski-Uudenmaan ja Rovaniemen poliisit. Keskusrikospoliisi pyytää tekemään rikosilmoitukset vakoiluohjelman aiheuttamista vahingoista keskusrikospoliisin tietotekniikkarikosyksikköön puhelinnumeroon (09) 8388 6236.

Lähteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa