Siirry sisältöön

Kalapuikot osoittautuivat ankaksi

Wikiuutisista
Kalapuikkoja, joita ei vastoin Ilta-Sanomien uutisointia tarjottu Vantaanlaakson yläkoulussa.

15. tammikuuta 2009

Laajasti uutisoitu kalapuikkokohu vantaalaisessa koulussa on perustunut osin virheelliseen tietoon. Ilta-Sanomat kertoi eilisessä jutussaan että koulun oppilasta oli ruokailussa kehoitettu antamaan takaisin hänen ottamansa ylimääräinen kalapuikko. Jälkikäteen on käynyt ilmi että tarjolla ei ollutkaan pieniä, noin sormen kokoisia kalapuikkoja, vaan niitä huomattavsti suurempia kalanpaloja. Näitä oli varattu kullekin kolme kappaletta. Tarkkaan jakoon oli syynä se että haluttiin varmistaa ruuan riittäminen myöhemmin ruokailuun tuleville ryhmille. Jutun kuvituksena Ilta-Sanomissa oli vielä eilen kalapuikko, myöhemmin se korjattiin kuvaksi kalanpalasta.

Koululta painotetaan, että täydellinen ateria on riittävä kokonaisuus ja oppilaalla on mahdollisuus syödä itsensä kylläiseksi. Kalaa oli varattu annosta kohden 150 grammaa.

Tapahtumat koululla johtivat myöhemmin poliisin kutsumiseen paikalle. Siihen oli päädytty ”oppilaiden turvallisuuden takaamiseksi” kyseisen oppilaan kieltäydyttyä myöhemmin tulemasta koulukuraattorin puheille luokkahuoneesta.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa