Kalifornian kuvernööri eväsi Mansonin murhakultin jäsenen pääsyn ehdonalaiseen

Wikiuutisista

5. kesäkuuta 2019

Leslie Van Houten toukokuussa 1999.

Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom eväsi Charles Mansonin ”perheenä” tunnettuun murhakulttiin kuuluneen Leslie Van Houtenin pääsyn ehdonalaiseen, vaikka ehdonalaislautakunta suositteli hänen vapauttamistaan. Van Houten osallistui Leno ja Rosemary LaBiancan puukottamiseen kuoliaaksi elokuussa 1969, minkä seurauksena hänelle langetettiin kuolemantuomio 1971. Myöhemmin se kuitenkin peruttiin, ja vuonna 1978 Van Houten sai elinkautisen vankeustuomion.

LaBiancan pariskunnan tapettuaan Mansonin seuraajat kirjoittivat uhriensa verellä viestejä asunnon seiniin ja jääkaappiin. He myös tekivät kaivertamalla merkintöjä Leno LaBiancan ruumiiseen. Mansonin ”perheen” nuorin jäsen Leslie Van Houten, joka oli murhien tapahtuma-aikaan 19-vuotias, ei ollut mukana kultin surmatessa edellisen vuorokauden aikana Roman Polańskin raskaana olleen vaimon Sharon Taten ja tämän neljä ystävää.

Vankilassa ollessaan Van Houten on käyttäytynyt erittäin hyvin ja suorittanut esimerkiksi korkeakoulututkinnon. Nykyisin hän on 69-vuotias. Kuvernööri Newsom puhui Van Houtenin vankeusajan toiminnasta myönteiseen sävyyn mutta mainitsi olevansa ”huolissaan hänen roolistaan surmissa ja mahdollisuudestaan väkivaltaan tulevaisuudessa”. Van Houtenin asianajaja Rich Pfeiffer puolestaan totesi: ”Kukaan ei halua liittää nimeään hänen [Van Houtenin] vapauttamiseensa, mutta rehellisesti tai epävirallisesti puhuessaan kaikki soisivat hänen pääsevän kotiin.”

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa