Siirry sisältöön

Kansalliset tavat jyräsivät Lidlin ketjuohjauksen

Wikiuutisista
Lidlin myymälä Helsingissä.

12. kesäkuuta 2009

Saksalaisen Lidl-marketketjun suomalaiset yksiköt tulevat jatkossa saamaan pidemmät kassalinjat. Asiakkaita ärsyttäneet totutusta poikkeavat kassapöydät tullaan vaihtamaan uusiin vuosien 2010–2011 aikana. Muutokseen tulee kulumaan miljoonia euroja. Pitkää kassapöytää on kokeilu jo pari vuotta Helsingin Kampissa sijaitsevassa Sähkötalon Lidlissä ja Lohjalla.

Suomessa Lidlin muualla maailmassa käyttämä lyhyt kassapöytä on aiheuttanut ongelmia sillä ostosten pakkaaminen muovikassiin on huomattavasti hitaampaa kuin niiden latominen takaisin ostoskärryyn edelleen auton luokse kuljetettavaksi. Kassapöydällä ei ole ollut minkäänlaista tilaa ostoksille viivakoodinlukijan ohitettuaan, tämän johdosta kassat ovat ruuhkautuneet herkästi. Järjestelmä otettiin Suomessa käyttöön ketjun kansainvälisen käytännön mukaan ottamatta huomioon lainkaan paikallisia tapoja. Suomessa järjestelmää kritisoitiin alusta alkaen mutta ketju ei taipunut asiassa kun vasta nyt. Lidl on taipunut myös toisessa asiakkaita hämmentäneessä asiassa, se nimittäin ryhtyy hyväksymään luottokortteja maksuvälineeksi.

Myymälöissä ei myöskään aluksi ollut ostoskoreja lainkaan, vaan asiakkaat joutuivat kantamaan ostoksia käsissään tai ottamaan kärryt.

Kun saksalainen Lidl tuli aikoinaan Suomeen, sen tiedotuslinja oli hyvin niukkaa, sillä se ei antanut medialle minkäänlaisia lausuntoja vaan tarjosi ainostaan julkisia perustietoja yrityksestään. Nykyään tästäkin käytännöstä on luovuttu ja se tiedottaa aiempaa avoimemmin.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa