Siirry sisältöön

Kansanedustaja Kasvi moittii Live@edu-palvelua

Wikiuutisista
Jyrki Kasvi Vihreiden puoluekokouksessa 2007.

29. tammikuuta 2008

Vihreiden tietotekniikkaan erikoistunut kansanedustaja Jyrki J. Kasvi moittii Microsoftin pääministeri Vanhasen vierailun yhteydessä Suomen kouluille tarjoamaa Live@edu-palvelua. Tämä Suomen kouluille tarjottu ilmaisohjelma kuitenkin sitoo koulujärjestelmän Microsoftin ohjelmistoihin, toteaa Kasvi.

Kasvin mukaan Vihreiden tietoyhteiskuntaryhmä on kokeillut palvelun toimivuutta Firefox-selaimessa, joka toimi Linux-käyttöjärjestelmässä. Molemmat näistä ovat ilmaiseksi ladattavia ohjelmia, mutta niissä sovellus ei kuitenkaan tuolloin toiminut.

Kansanedustaja Kasvin mukaan tietoalan jättiyhtiö Microsoft tekee vahinkoa tarjoamallaan ohjelmisto-markkinointitempullaan kotimaisille pienyrityksille, jotka ovat perinteisesti tarjonneet alan palveluita kouluille. Kasvin mukaan "lahja on pakattu suureen pakettiin, jotta se vaikuttaisi arvokkaammalta. Todellisuudessa suuri osa luvatuista palveluista on käytettävissä ilmaiseksi jo nyt".

Pääministeri Matti Vanhasen saama lahja tuli ajankohtaiseksi hänen Yhdysvaltoihin tekemänsä vierailun yhteydessä. Hän tapasi matkallaan myös Microsoftin perustajan Bill Gatesin. Tapaamisen yhteydessä julkaistiin Live@edu-hanke, jonka mukaisesti Microsoft tarjoaa Suomen perus- ja toisen asteen oppilaitoksille ja oppilaille käyttöön maksuttoman ja muunneltavissa olevan Windows Live -palveluvalikoiman. Lehdistössä olleiden tietojen mukaan pääministeri Vanhanen oli tyytyväinen saamaansa lahjoitukseen.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa