Siirry sisältöön

Karhunmetsästys sai nolon lopun Kashmirissa

Wikiuutisista

16. marraskuuta 2007

Intialainen Makhan Khan joutui Kashmirissa vaaralliseen tilanteeseen mustakarhun metsästyksen muuttuessa siten, että hänestä itsestään oli tulla saalis.

Karhu oli asettunut turhan lähelle Kashmirissa sijaitsevaa Gasoon kylää, minkä vuoksi metsästäjät päättivät pyydystää sen kuoppaan. Samalla he ajattelivat saavansa karhun turkin ja lihat.

Valitettavasti ansakuoppa oli naamioitu liiankin hyvin, sillä ajaessaan muiden metsästäjien kanssa karhua kepeillä kohti ansakuoppaa Khan putosikin siihen itse. Tällöin muut metsästäjät säntäsivät pakoon.

Karhu tarttui Khania päästä, mutta menettikin yhtäkkiä kiinnostuksensa tätä kohtaan ja lähti pois. Khan sai itseensä syviä haavoja, mutta selvisi hengissä.

Tapauksen kuvasi valokuvaaja, joka oli tutkimassa Kashmirissa tapahtuvaa salametsästystä. Aasian mustakarhu on uhanalainen ja monessa paikassa sukupuuton partaalla, mutta Kashmirissa kanta on kasvussa, sillä levottomuuksien ja aseellisten kapinallisten vuoksi salametsästys on monesti liian riskialtista toimintaa.

Lähteet

[muokkaa]

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1455319