Siirry sisältöön

Kaupunginjohtaja esittää Vantaan liittämistä Helsinkiin

Wikiuutisista

21. maaliskuuta 2009

Jussi Pajunen

Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Jussi Pajunen (kok.) esittää Vantaan kaupungille yhteisen selvityksen tekemistä kaupunkien yhdistämistä koskien. Vaikka Helsingin kaupunginhallitus käsitteleekin asian vasta huomisiltana, valtuustoryhmät ovat jo sopineet ehdotuksen tekemisestä.

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtmanin (sd.) mukaan näyttäisi siltä, että 19 kokoomuslaista ja yhdeksän vihreää muodostaisivat Vantaalla kuntaliitokseen myönteisesti suhtautuvan vähemmistön. Muut kannattavat aloitetta yleisellä vaalilla valitun seutuvaltuuston hoitamasta seutuhallinnosta.

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee Helsingin ehdotusta 30. maaliskuuta.

Helsingin kaupunginvaltuuston kokoomusryhmän puheenjohtaja Risto Rautava uskoo, että kuntaliitosselvitys saataisiin tehtyä jo tämän vuoden aikana. Hän korostaa, että tässä tapauksessa kyseessä ei ole automaattisesti liitokseen johtava selvitys, vaan päätös liitoksesta tehdään selvityksen valmistumisen jälkeen.

Monet Helsingin poliitikot, kuten Tuija Brax (vihr.), Arto Bryggare (sd.), Osmo Soininvaara (vihr.) ja Jan Vapaavuori (kok.), pitävät Hufvudstadsbladetin mukaan vapaaehtoista yhteistyötä kuntien välillä tehottomana ja tuloksettomana ja ovat siksi kuntaliitosten kannalla, niin että pääkaupunkiseutu muodostaisi yhden suurkaupungin.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa