Keskustelu:Benazir Bhutto sai surmansa itsemurhaiskussa

Wikiuutisista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielenkiintoista tämän uutisen kehittyminen. Vain 20 minuutti kun olin sen tallentanut näkyviin, sillä halusi sen tulevan nopeasti tietoon, että muut eivät aloittaisi samaa aihetta, muutokset olivat melkoisia. Minua nyppii vain yksi asia. Nuo lähdeviitteet. Niillä ei ole mitään järkevää muotoa. Ne ovat epäkäytännölliset ja tarpeetonta toistoa sisältävät. Ja ne ovat jopa rumat. Uutinen on aina päivänsä lapsi, ei viitteessä tarvitse kertoa milloin se on luettu. Jos uutisia ei lueta samana päivänä kuin ne tehdään, niin ne eivät ole enää uutisia, ne ovat vanhasia. Muuten on mukava havaita nopea reagointi uutiseen. --AM 27. joulukuuta 2007 kello 14.34 (UTC)

Tokihan verkkoviite-mallineesta sopii keskustella. Eihän sen jokaista kohtaa tarvitse täyttää, eikä sen käyttöäkään ole määrätty pakolliseksi. Ymmärrän että se on sekavan näköinen eikä se välttämättä houkuttele. Mallineessa oleva päivämäärä lienee jokin todiste vuosien päästä että otsikko on ollut olemassa, mutta nyt alkuperäinen lähde on poistettu verkosta. Argus 27. joulukuuta 2007 kello 14.52 (UTC)
Itse diggailen noita lähdeviitteitä ja oikeastaan uutisissa/wikipedia-artikkeleissa saisi olla kattavampaakin linkitystä kuin pelkät lähteet. Mitä tulee viitteiden ulkonäköön niin yhtenäinen ulkoasu olisi jees ja sen pystyisi toteuttamaan säätämällä mallinetta. Itselleni muuten tärkeimmät tiedot noissa ovat ne joilla uutisen löytää myöhemmin uudestaan, eli julkaisun nimi, julkaisupäivämäärä ja uutisen otsikko. --Zache 27. joulukuuta 2007 kello 15.46 (UTC)
Mallineen käyttöohjeistus on sekava sillä kohdat on selostettu eri järjestyksessä kun mallineessa. Vai jäikö multa jotain älyämättä? Argus 27. joulukuuta 2007 kello 15.53 (UTC)
Ääh, en minä sitä. Kyllä jengi varmaan osaa mallinteen täyttää oikein, mutta itse mallinteessa saisi olla sen verran älyä, että se tekisi suht samannäköisen lopputuloksen riippumatta täytetyistä kentistä. Tms lukijalle lienee se ja sama onko täytetty kenttä viitattu vai ajankohta tai julkaisija, julkaisu vai tekijä. Se mitä katsotaan on: Kuka, koska, mitä ja nyt näiden kolmen järjestys vaihtelee riippuen siitä mitä kenttiä on täytetty. Tarkalla järjestyksellä sinänsä ei ole väliä kunhan se olisi yhtenäinen. --Zache 27. joulukuuta 2007 kello 16.10 (UTC)
Sori, tuo oli omaa pohdiskeluani eikä liittynyt kommenttiisi, mallineen ohjeistus on vain eri järjestyksessä. Argus 27. joulukuuta 2007 kello 17.25 (UTC)