Kiina julkaisi Yhdysvaltain ihmisoikeuksien tilaa käsittelevän raportin

Wikiuutisista

13. maaliskuuta 2008

Kiinan kansantasavallan valtioneuvoston tiedotustoimisto julkaisi yhdeksännen kerran Yhdysvaltain ihmisoikeuksien tilaa käsittelevän raportin vastineeksi Yhdysvaltain ulkoministeriön tiistaina julkaistulle ihmisoikeuksien maaraportille, jota Kiina protestoi yksipuoliseksi.

Raportti arvostelee Yhdysvaltain rikollisuutta, koulujen ampumistapauksia, poliisiväkivaltaa, Yhdysvaltain vankien määrää ja vankien pahoinpitelyä ja raiskauksia. Sen mukaan Yhdysvalloissa rajoitetaan ammatillisen järjestäytymisen oikeuksia, joka kahdeksas yhdysvaltalainen elää virallisen köyhyysrajan alapuolella, nälkäisten ja kodittomien määrä on kasvussa, 47 miljoonalla ei ole sairausvakuutusta, rotusyrjintä on syväänjuurtunutta ja vähemmistöjen ja naisten asema on kehno.

Kiinan mukaan Yhdysvalloilla on pitkä historian muiden maiden suveneriteetin rikkomisessa. Raportti antaa Irakin sodassa kuolleiden määräksi eri lähteiden mukaan 660 000 ja miljoonan välillä. Lisäksi raportti arvostelee Afganistanin sodan siviiliuhrien määrää.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa