Kiinan poliisi löysi 17 vuotta kateissa olleen vankikarkurin lennokkien avulla

Wikiuutisista

30. syyskuuta 2019

Kiinan poliisi jäljitti ja pidätti 17 vuotta sitten vankileiriltä paenneen miehen lennokeilla tehtyjen havaintojen avulla. Viranomaiset tuntevat karkurin nimellä Song Jiang. Vankeustuomionsa hän oli saanut naisten ja lasten ihmiskaupasta.

Mies on nyt 63 vuoden ikäinen. Hän asui vuosien ajan jyrkässä rinteessä olevassa pienessä luolassa vuoristoalueella, joka sijaitsee hänen kotipaikkakuntansa läheisyydessä Yunnanin maakunnassa. Viranomaiset saivat vihjeitä miehen olinpaikasta jo syyskuussa 2018, mutta alkuvaiheessa suoritetut tavanomaiset etsinnät olivat tuloksettomia. Lopulta poliisi kuitenkin onnistui tekemään lennokkien avulla havaintoja luolan lähistöllä lojuvista talousjätteistä ja kallioseinämään liitetystä sinisestä teräslaatasta. Havaintojen seurauksena poliisit jalkautuivat alueelle ja löysivät piilopaikan.

Kiinalaisten tiedotusvälineiden mukaan vankikarkuri oli käyttänyt nuotiontekoon puiden oksia ja täyttänyt muoviset juomapullonsa jokivedellä. Poliisi puolestaan kertoi, että viestintä miehen kanssa oli haastavaa tämän erakoitumisen takia. Hänet on nyt palautettu vankilaan.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa