Siirry sisältöön

Koulupoika ehdolliseen 8-vuotiaan raiskauksesta

Wikiuutisista

9. tammikuuta 2008

Kauhajoen sijainti.

Kauhajoen käräjäoikeus tuomitsi tänään keskiviikkona 17-vuotiaan koulupojan yhdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen pikkutytön raiskauksesta. Tapauksen aikana tytöllä oli ikää 8 vuotta ja raiskaajapojalla 16 vuotta.

Raiskaus tapahtui viime vuoden tammikuussa Kauhajoen Filppulankylässä. Tyttö oli pyöräilemässä kotiinsa, kun poika pysäytti tämän ja vei lähellä sijainneeseen autiotaloon. Poika oli vähintään kolmesti sukupuoliyhteydessä tytön kanssa.

Kauhajoen käräjäoikeuden mukaan rikoksen suorittaminen oli erityisen nöyryyttävä, sillä siinä käytettiin hyväksi tytön puolustuskyvyttömyyttä. Käräjäoikeus tuomitsi pojan raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tämän lisäksi poika määrättiin korvaamaan raiskauksen uhrille 11 000 euroa kivusta ja särystä sekä kärsimyksestä.

Uhri kertoi ensin poliisille hyväksikäytössä olleen muitakin poikia mukana. Raiskaaja ilmoittautui itse poliisille tunnustaen teon. Hän on kertonut, ettei tapauksessa ollut muita osallisina.

Tapaus käsiteltiin suljetuin ovin Kauhajoella.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa