Siirry sisältöön

Kuljetusyrittäjien mielenilmaus peruuntui

Wikiuutisista

19. kesäkuuta 2008

Kuljetusyrittäjien täksi päiväksi suunnittelema mielenilmaus on peruuntunut. Vielä eilen sen toteutuminen näytti todennäköiseltä. Sen sijaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka ry:n SKAL:in toimitusjohtaja Iiro Lehtonen ei eilen uskonut mitään mielenilmausta tulevankaan. Hänen mielestään tempaukselta oli viety pohja useiden tahojen irtisanouduttua siitä. Hankkeen puuhamies kertoi tempauksen saaneen jo tähän mennessä sen verran julkisuutta mitä alun perin oli lähdetty hakemaan. Tarkoituksena oli ollut häiritä juhannuksen menoliikennettä ajamalla rekoilla korkeintaan 20 km/h Helsingin ulosmenoteillä puolesta päivästä lähtien. Seurauksena olisi ollut ennennäkemättömät ruuhkat.

Poliisi oli etukäteen ilmoittanut puuttuvansa tiukasti tahallaan liikennettä häiritseviin kuljettajiin esimerkiksi ottamalla ajokortin pois ja ohjaamalla rekat tien sivuun. Komisario Jussi Päivänsalo Liikkuvasta poliisista totesi eilen verkkolehti Uusisuomi.fi:n haastattelussa että tieliikennelain mukaan liikennettä ei saa estää tai haitata ajamalla tarpeettoman hitaasti.

Aiemmin oli Liikkuvassa poliisissa arveltu tempauksen aiheuttavan aggressioita muissa autoilijoissa sekä vaarallisia ohituksia. Myös hälytysajoneuvojen liikkuminen olisi vaikeutunut huomattavasti tukkeutuneilla väylillä, joten tempaus olisi toteutuessaan saattanut johtaa selvittelyihin vastuukysymyksistä.

SKAL:in johto oli arvellut tahallisesta liikenteen häirinnästä aiheutuvan kuljetusalalle vain tuntuvia imagotappiota ja tempauksen kääntyvän itseään vastaan.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa