Kymmeniä kuollut Moskovan metron itsemurhaiskuissa

Wikiuutisista

29. maaliskuuta 2010

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev jätti Lubjankan metroasemalle kukkakimpun.

Ainakin 37 kuoli tänä aamuna, kun itsemurhapommittajat iskivät Lubjankan ja Park Kulturin metroasemilla. Lubjankan isku tapahtui kello 7.56, Park Kulturin noin kolme varttia myöhemmin.

Viranomaiset pitävät iskujen tekijöinä Pohjois-Kaukasian kapinallisia. Moskovan pormestari Juri Lužkov kertoi, että kummallakin asemalla itsensä räjäytti naispuolinen itsemurhapommittaja. Räjähdysaineena käytettiin heksogeeniä. Pommeissa oli myös metallikappaleita niiden tuhoisuuden lisäämiseksi.

Lubjankan asema on Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n päämajan tuntumassa. Interfaxin viranomaislähteet arvelevat, että Park Kulturin sijaan oli aikomuksena ollut iskeä Oktjabrskajan asemalla, joka on sisäministeriön vieressä. Park Kultur sijaitsee lähellä Suomen suurlähetystöä. STT:n mukaan alustavassa kuolonuhrien luettelossa ei ole suomalaisia sukunimiä.

RIA Novosti -uutistoimisto kertoi iskun aiheuttaneen hermoromahduksia. Hätätilaministeriö on avannut puhelinlinjoja niille, jotka tarvitsevat iskujen vuoksi psykiatrista apua.

Edellisen kerran Moskovassa on tapahtunut näin vakava isku vuonna 2004, jolloin 39 kuoli ja sata loukkaantui metron itsemurhaiskussa, josta syytettiin tšetšeenejä.

Wikiuutisiin on lisätty uusia uutisia koskien tätä aihetta.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa