Siirry sisältöön

Kymmeniä kuollut pommi-iskussa Algeriassa

Wikiuutisista
Algerian sijainti

11. joulukuuta 2007

Kymmeniä ihmisiä on kuollut pommi-iskussa Algeriassa. Pääkaupungissa Algerissa räjähti kaksi autopommia. Yhteensä 180:n kerrotaan haavoittuneen, osan heistä kriittisesti. Sairaalalähteiden tietojen mukaan kuolleita olisi ainakin 67. Sisäministeri Noureddine Jazid Zerhounin mukaan kuolleita olisi kuitenkin varmistunut vasta 22. Heidän joukossaan on myös ulkomaalaisia.

Maan sisäministeriön mukaan teon takana on ääri-islamistinen kapinallisryhmä GSPC. Se on terroristijärjestö al-Qaidan Pohjois-Afrikan siipi. Itse se ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Iskut kohdistettiin Algerian korkeimpaan rakennukseen, jonka luona kymmenet yliopisto-opiskelijat saivat surmansa heitä kuljettaneessa linja-autossa sekä Hydran kaupunginosaan, jossa sijaitsee useita YK:n rakennuksia. YK:n alaisen pakolaisjärjestön johtaja António Guterres pitää iskua suunnattuna YK:ta kohtaan.

Useat valtiomiehet maailmalla ovat tuominneet iskun. Esimerkiksi Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy piti tekoa "barbaarisena, vihattavana ja syvästi raukkamaisena".

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa