Siirry sisältöön

Lääkärit ilman rajoja -järjestön työntekijöitä siepattu Somaliassa

Wikiuutisista
Puntlandin sijainti Somaliassa

26. joulukuuta 2007

Kansainvälinen, humanitaarinen järjestö Lääkärit ilman rajoja (Médecins sans frontières (MSF)) on tänään 26.12.2007 vahvistanut tiedon, että kaksi sen työntekijää on siepattu keskiviikkona 26.12. puoliautonomisen Puntlandin alueella Koillis-Somaliassa. Järjestön tiedottajan mukaan siepatut ovat espanjalainen lääkäri Mercedes Garcia sekä argentiinalainen sairaanhoitaja Pilas Bauza. Tiedot heidän olinpaikastaan ja voinnistaan ovat ristiriitaisia, tiedottaa vapaaehtoisjärjestö.

Puntlandin alueen tiedotusministerin taholta tiedotetaan, että nämä kaksi vapaaehtoisjärjestön työntekijää on siepattu Bosasson, alueen sataman ja talouselämän keskuksessa kun nämä kaksi naista olivat matkalla paikalliseen sairaalaan. "Kuusi konetuliasein varustettua miestä lähestyi ja sulki tien", kertoo heidän somalialainen autonkuljettajansa. "He löivät minua rajusti kasvoihin ja ottivat naiset autoonsa".

Tapahtuman jälkeen Lääkärit ilman rajoja -järjestö on päättänyt turvallisuussyistä evakuoida neljä muuta työntekijäänsä alueelta ja jättää sinne vain kolme työntekijää. Kaikki järjestön työntekijät ovat työskennelleet ravitsemusprojektissa.

Puntlandin talousministeri tiedottaa, että sieppaajat ovat vieneet uhrinsa Bossasso –alueen reunamilla oleville vuorille, jossa on poliisien ja sieppaajien kesken käyty tulitaisteluja. Tiedotteen mukaan kaksi tai useampi sieppaajista on haavoittunut taisteluissa.

Tämä uusi välikohtaus ja sieppaus tapahtui vain kaksi vuorokautta sen jälkeen kun ranskalainen toimittaja Gwen Le Gouil oli vapautettu oltuaan kahdeksan päivää sieppaajien vankina. Toimittajat ilman rajoja –järjestön mukaan: "Puntland on muuttunut alueeksi, jossa kidnappaajat toimivat ja he ovat tehneet sieppaamisista ja merirosvouksesta kaupankäynnin alan".

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa


Koordinaatit: 11°17′0.7″N, 49°10′52.1″E