Siirry sisältöön

Lääketieteilijä Tampereen yliopiston rehtoriksi

Wikiuutisista

3. helmikuuta 2009

Tampereen yliopiston uudeksi rehtoriksi on valittu palliatiivisen lääketieteen professori, lääketieteen tohtori Kaija Holli. Vaalikollegio kokoontui tänään iltapäivällä valitsemaan seuraajaa Krista Varantolalle.

Vuonna 1950 syntynyt Holli on tällä hetkellä lääketieteen laitoksen johtajan virassa. Hän astuu Tampereen yliopiston rehtorin virkaan 1.8.2009.

Vaalikollegio äänesti rehtorista kaksi kertaa, sillä ensimmäisellä kierroksella kukaan ehdokkaista ei saanut yli puolta äänistä. Toiselle kierrokselle selvisi 59 ääntä saaneen Hollin vastaehdokkaaksi professori Jyrki Nummenmaa. Nummenmaa ja professori Pertti Haapala saivat molemmat 33 ääntä, ja heistä Nummenmaa arvottiin vastaehdokkaaksi. Toisella kierroksella äänet jakautuivat 106–52.

Rehtorin valinneeseen 171-jäseniseen vaalikollegioon kuuluivat mm. yliopiston hallituksen ja tiedekuntaneuvostojen jäsenet, vararehtorit ja yliopiston laitosten johtajat. Lisäksi kollegiossa oli opiskelijoiden sekä henkilökunnan edustajia. Paikalla äänestyksessä oli 158 kollegion jäsentä.

Nykyinen rehtori Krista Varantola on yliopiston ykkösehdokas yliopiston kansleriksi. Kansleriehdokkaiksi valittiin myös professorit Kari-Jouko Räihä ja Arja Ropo. Kanslerin nimittää tasavallan presidentti.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa