Siirry sisältöön

Leopardi surmasi kaksivuotiaan pojan Etelä-Afrikassa

Wikiuutisista

7. kesäkuuta 2019

Eteläafrikkalainen leopardi. Kuvan eläin ei liity tapaukseen.
Kuvaaja: Martina Blersch

Leopardi tappoi puiston työntekijän kaksivuotiaan pojan eteläafrikkalaisessa Krugerin luonnonpuistossa. Onnettomuus sattui puiston henkilökunnan käyttämässä ja sähköaidalla eristetyssä asuinrakennuksessa, jonka sisätiloihin leopardi oli päässyt tunkeutumaan varotoimista huolimatta. Leopardin hyökkäyksen jälkeen perheenjäsenet kuljettivat pojan nopeasti hoitoon Shongwen kaupungissa sijaitsevaan sairaalaan. Siellä hänet kuitenkin todettiin kuolleeksi. Tapahtumien jälkeen puistonvartijat jäljittivät taaperon surmanneen eläimen ja ampuivat sen kuoliaaksi, jotta vastaavaa ei sattuisi uudelleen.

Luonnonpuiston edustajan mukaan hyökkäyksen taustalla saattoi olla se, että leopardi oli liiaksi tottunut vuorovaikutukseen ihmisten kanssa. Hän piti tapausta erittäin harvinaisena mutta jatkoi: “KNP:n [Krugerin luonnonpuiston] kaltaisissa puistoissa petoeläimet ovat vuorovaikutuksessa turistien ja henkilökunnan jäsenten kanssa, minkä seurauksena leopardin kaltaiset lajit saattavat joskus tottua ihmisiin ja menettää pelkonsa. Luontaiseen käyttäytymiseen tullut muutos voi vuorostaan johtaa tämän kaltaisiin valitettaviin onnettomuuksiin.”

Krugerin luonnonpuiston alueella elää 147 nisäkäslajia ja yli 500 lintulajia. Kaksivuotiaan poikalapsen kuolemaan johtaneet tapahtumat sijoittuivat turisteille tarkoitetun Crocodile Bridgen leirialueen tuntumaan puiston etelärajan läheisyyteen.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa