Siirry sisältöön

Lesbopari piestiin lontoolaisessa linja-autossa

Wikiuutisista

7. kesäkuuta 2019

Välikohtaus sattui linja-auton yläkerrassa. Kuvassa oleva lontoolaisbussi ei liity tapaukseen.
Kuvaaja: Dietmar Rabich

Lontoossa viime viikon torstain vastaisena yönä sattuneessa välikohtauksessa ryhmä miehiä kävi lesboparin kimppuun ja pieksi heidät sairaalakuntoon. Väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi joutuivat Melania Geymonat ja hänen tyttöystävänsä Chris heidän ollessaan matkalla Camden Towniin.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle vuorokauden varhaistunteina kaksikerroksisen linja-auton yläkerrassa, kun nuorista miehistä koostuva ryhmä alkoi käyttäytyä häiritsevästi saatuaan selville naisten välisen suhteen luonteen. Miehet tekivät vihjailevia eleitä ja painostivat naisia suutelemaan toisiaan. He eivät kuitenkaan suostuneet tekemään niin, minkä seurauksena miesporukka kävi naisparin kimppuun ja hakkasi heidän kasvonsa verille.

Ennen väkivallan puhkeamista Geymonat yritti saada tilanteen rauhoittumaan huumorin avulla. Vitseistä ei kuitenkaan ollut apua. Geymonatin mukaan miehet sen sijaan jatkoivat häiriköintiään entistä suuremmalla antaumuksella ja muun muassa heittelivät kolikoita uhriensa päälle. Hetken päästä Geymonat havahtui nähdessään tyttöystävänsä yrittivän pitää puoliaan miehiä vastaan bussin keskiosassa. Lähemmäksi mentyään hän joutui itsekin iskujen kohteeksi ja alkoi vuotaa verta.

Geymonat kertoi, että yksi hyökkääjistä puhui espanjaa, kun taas ryhmän muut jäsenet ilmaisivat itseään brittiläisellä aksentilla. Geymonatin mukaan pieksämisen ohella miehet syyllistyivät varkauteen viemällä häneltä ja Chrisiltä laukun ja puhelimen. Poliisi on aloittanut tapausta koskevan tutkinnan, ja bussiyhtiö Metrolinen mukaan sillä on hallussaan turvakameran tilanteesta ottamaa kuvamateriaalia.

Lontoon pormestari Sadiq Khan luonnehti Twitter-tilillään hyökkäystä misogynistiseksi ja iljettäväksi. Suur-Lontoon poliisitoimen tilastojen mukaan homoseksuaaleja kohtaan suunnattujen viharikosten määrä on ollut viime vuosina nousussa Lontoon alueella.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa