Siirry sisältöön

Lyhyesti – viikko 11/2009

Wikiuutisista

Kouluammuskelu Saksassa[muokkaa]

17-vuotias poika ampui 15 ihmistä sekä itsensä Lounais-Saksassa keskiviikkona. Viranomaisten mukaan häntä oli hoidettu masennuksen takia, mutta hän lopetti hoidot syyskuussa. Pojan isä oli ampumaharrastaja, ja poika oli käynyt tämän kanssa ampumaseurassa.

Maanvyöry Norjassa[muokkaa]

Kymmenkunta taloa joutui maanvyöryyn Namsosin kaupungissa Norjassa. Viranomaiset saivat hälytyksen perjantaina kello 11.55 paikallista aikaa. Pelastushelikopteri pelasti ihmisiä yhdestä taloista. Moni ihminen oli perjantaina kateissa.


Kruunu vahvistui[muokkaa]

Ruotsin kruunun arvo euroon nähden vahvistui viikolla 11. Euro vastasi perjantaina 11,10 kruunua, kun kurssi oli edellisenä sunnuntaina 11,80. Kurssin vahvistuminen johtui amerikkalaisten pankkien vahvemmista näkymistä.

Suomen hallitus sai luottamuslauseen[muokkaa]

Suomen hallituksen vastainen epäluottamuslause kaatui Eduskunnassa äänin 108–59. Jutta Urpilainen (sd.) oli jättänyt epäluottamusponnen koskien hallituksen toimia eläkeiän pidentämisjupakassa. Hallitus aikoi nostaa eläkeiän 65 vuoteen.

Hallitus kuitenkin perui eläkeiän korotuksen neuvotteluissa työmarkkinajärjestöjen kanssa ennen epäluottamuslauseäänestystä. Oppositiopuolue kristillisdemokraattien kansanedustajista neljä äänesti hallituksen luottamuksen puolesta.

»Välikysymyksessä kysyttiin yksinkertaisesti: Aikooko hallitus perua päätöksensä eläkeikärajan nostamisesta. Tänään pääministeri on vastannut kysymykseen myönteisesti, mihin kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä on tyytyväinen. Olisi tosin pääministeriltä ollut reilua sanoa tämä selkeästi myös eduskunnan edessä.»
(Päivi Räsänen (kd.) kristillisten ryhmäpuheenvuorossa)

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa