Siirry sisältöön

Lyhyesti – viikko 4/2009

Wikiuutisista

Elektroniikkajätit tekivät huonoa tulosta[muokkaa]

Elektroniikkatuotteiden valmistajat julkaisivat osavuosikatsauksia tällä viikolla. Samsung joutui perjantaina kertomaan tappiollisesta kvartaarista. Tappio oli 937 miljardia wonia (527 miljoonaa euroa), tuplasti sen mitä analyytikot olivat odottaneet. Samsung on antanut osavuosikatsauksia vuodesta 2000 lähtien, eikä se ole koskaan ennen jäänyt tappiolle. Samsung on maailman johtava LCD-näyttöjen ja muistitikkujen valmistaja.

Myös maailman suurin matkapuhelintehtailija Nokia kertoi odotettua huonommasta tuloksesta. Se kertoi torstaina tuloksensa laskeneen neljännellä vuosineljänneksellä 69 %, myynti laski 19 %. Nokia laski tämän vuoden myyntiennustettaan. Yhtiö aikoo karsia kulujaan 700 miljoonalla eurolla ensi vuoden loppuun mennessä, ja suunnitelmissa on lisää henkilöstöleikkauksia. Jo aiemmin Nokia päätti tuhannen työntekijän vähennyksestä Suomessa ja Kanadassa sekä omistamassaan Navteq-yhtiössä.

Televiestintäjärjestelmiä valmistava Ericsson kertoi keskiviikkona tuloksensa laskeneen neljännellä neljänneksellä 31 %, mutta sen myynti kasvoi. Viime vuonna Ericsson päätti 4 000 työpaikan leikkaamisesta, keskiviikkona se ilmoitti leikkaavansa 5 000 työpaikkaa lisää. Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson ilmoitti edellisviikolla toisesta perättäisestä tappiollisesta vuosineljänneksestään.

Niinistö avasi taitoluistelun EM-kisat[muokkaa]

Taitoluistelun EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö toivotti kaikki tervetulleeksi Helsinki-areenalle kisoja seuraamaan tiistaina. Hän luisteli jäälle kaunoluistimilla Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamon kanssa. Niinistö pelasi varman päälle eikä yltynyt temppuilemaan.

Kilpailut päättyvät sunnuntaina loppunäytökseen.

Lounais-Ranska myrskyn kourissa[muokkaa]

Lauantaina melkein puoli miljoonaa taloutta jäi ilman sähköä ja Bordeaux’n lentokenttä jouduttiin sulkemaan myrskyn vuoksi. Kovan tuulen varoitus oli voimassa koko Lounais-Ranskassa.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa