Malline:Poistoäänestykset

Wikiuutisista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keep tidy ask.svg Uuden poistoehdotuksen luominen:

  1. Lisää poistettavan sivun alkuun malline {{poistettava}} ja tallenna sivu.
  2. Seuraa linkkiä Tämän sivun äänestyssivu ja kirjoita sivulle otsikko tyyliin ==[[Poistettavan sivun nimi]]== ja perustelusi. Muista allekirjoitus.
  3. Lisää tämän sivun loppuun koodi {{/poistettavan sivun nimi}}

Broom icon.svg Äänestyksen päätyttyä:

  • Jos artikkeli säilytettiin, siirrä malline artikkelin keskustelusivulle ja lisää siihen attribuutti |säilytetään
  • Jos äänestyksen tulos oli poistetaan, Wikiuutisten ylläpitäjä poistaa sivun pian.
  • Jos äänestyksen tulos oli yhdistetään, artikkeli yhdistetään pian toiseen artikkeliin. Voit myös siirtää mallineen artikkelin keskustelusivulle ja lisätä siihen attribuutin |yhdistetään|sivun nimi (lisää "sivun nimi" tilalle artikkelin nimi, johon yhdistetään).

Tällä sivulla keskustellaan ja äänestetään Wikiuutisten sivujen poistosta. Ilmiselvästä roskasta ei järjestetä äänestystä, vaan se merkitään roskaksi välittömästi.

Äänestäessäsi ilmoita selvästi pitääkö sivu poistaa, säilyttää, yhdistää tai siirtää toiseen projektiin. Allekirjoita aina lisäyksesi tälle sivulle.

Ehdotus on voimassa viikon. Jos se saa sinä aikana vähintään 70 prosentin kannatuksen (poistoehdotus mukaan lukien) tai jää kokonaan ääniä vaille, sivu poistetaan. Muussa tapauksessa artikkelia ei poisteta.

Ilmaise selvästi annatko äänesi sivun poistamisen puolesta (kirjoita äänesi otsikon kannatan poistoa alle) vai haluatko sen säilytettäväksi (kirjoita äänesi otsikon vastustan poistoa alle). Vain selvästi kannan ilmaisevat äänet huomioidaan äänestyksessä.

Huomaa, että käytäntönä on yleensä poistaa ainoastaan sellaiset sivut, joiden aihepiiri ei sovellu Wikiuutisiin – sivut tämänhetkiseen tilaan liittyvät ongelmat käsitellään muualla.

Tekijänoikeusrikkomuksista ei järjestetä poistoäänestystä. Selvät tapaukset (suoraan kopioitu lähteestä, joka ei ole ilmeisesti vapaa) merkitään roskaksi. Epäselvät tapaukset merkitään tekijänoikeus-mallineella. Epäselvät tapaukset löytyvät luokasta Luokka:Tekijänoikeusongelmat.

Katso myös: Arkistoidut poistoäänestykset ja poistoloki.