Siirry sisältöön

Markantalo suljetaan?

Wikiuutisista

24. huhtikuuta 2009

Gigantti.jpg
Gigantti.jpg

Markantalo käy yt-neuvottelut 253 työntekijän kanssa. Lopputuloksena 19 myymälää saattaa sulkea alkukesästä ja neljä myymälää liittyä Giganttiin. Nimi Markantalo säilyisi vain verkkokaupassa.

Omistus[muokkaa]

Markantalon perusti Ilkka Liettilän isä sukulaisineen vuonna 1976. Markantalo myytiin vuonna 2006 49 miljoonalla eurolla Elkjǿp Nordicille Norjaan. Se kuuluu suureen brittiketjuun DSG International.

Elkjǿp avasi vuonna 1999 Gigantti-ketjun Suomeen. Se on ollut kannattava vuodesta 2003 viestintäjohtaja Ålshild Indresǿvden mukaan. Ruotsissa Elkjǿp omistaa Markantaloa pienemmän PC Cityn, jonka sulkemisesta myös käydään yt-neuvotteluja.

Riidat[muokkaa]

Markantalon työntekijät ovat riidoissa Elkjǿpin kanssa. Myös Suomessa avattiin emoyhtiön kansainvälisen mallin mukainen puhelinlinja, jossa työntekijät voivat tehdä ilmiantoja nimettömänä toisistaan. Yhtiö on esittänyt työntekijöille palkanalennuksia ja irtisanoi pääluottamusmiehen Ilkka Liettilän.

Ilkka Liettilä ihmettelee, miten yritys voi olla tappiollinen samaan aikaan kun Gigantti tekee voittoja. Hänen mukaansa yritys oli aiemmin Suomen kannattavimpia yrityksiä. Pääluottamusmiehenä Liettilä pyysi nähtäväksi Markantalon kirjanpitoa, mutta yritys ei suostunut sitä näyttämään.

Palvelualojen ammattiliitto PAMilla on Markantaloa vastaan vireillä kymmeniä oikeusjuttuja palkanalennuksiin ja irtisanomisiin koskevissa kiistoissa.

Lähde[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa