Siirry sisältöön

Meksikonlahden öljyvuoto tukittu

Wikiuutisista

16. heinäkuuta 2010

Öljyonnettomuuden johdosta suoritettavia toimenpiteitä johdetaan merellä Seacor Lee -alukselta.
Wikipedia
Katso myös artikkeli Meksikonlahden öljyonnettomuus 2010 Wikipediassa, vapaassa tietosanakirjassa.

Eilen päivällä paikallista aikaa kokeiltu suojakupu ei ole päästänyt läpi öljyä, kertovat BP:n testitulokset. Räjähtäneen öljynporauslautan jäljiltä oli toukokuusta asti vuotanut jatkuvasti öljyä. Jopa yli 650 miljoonaa litraa vuotanutta öljyä on aiheuttanut pahan ympäristövahingon Meksikonlahden rannikolla.

BP:n vanhempi varapuheenjohtaja Kent Wells sanoi, ettei halua antaa vielä aihetta innostukselle, koska testi uuden suojakuvun kanssa ei ole kestänyt vielä kauan. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi lausunnossaan kokeilun tuloksen olevan ”myönteinen merkki”, mutta hänkin huomautti, että öljyesiintymän sinetöintioperaatio on vasta kokeiluvaiheessa.

Nyt kokeiltava kupu on väliaikainen ratkaisu ennen paremman sulun asentamista. Sitä käytetään apuna öljyn ottamisessa talteen laivoihin, joita on tällä hetkellä paikalla kaksi. Lopullinen ratkaisu on odotettavissa ensi kuussa, kun paineen tasaamiseksi porattavat uudet kuilut on saatu valmiiksi merenpohjaan. New York Timesin mukaan öljyesiintymästä tullaan todennäköisesti tulevaisuudessa ottamaan loppu öljy talteen.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa