Siirry sisältöön

Mielenosoitus "Mielenterveys kuuluu kaikille!" Helsingissä vaatii toimia mielenterveyskriisin ratkaisemiseksi

Wikiuutisista

5. maaliskuuta 2024

Helsingin Senaatintorilla järjestetään 9. maaliskuuta 2024 mielenosoitus nimeltä "Mielenterveys kuuluu kaikille!", joka pyrkii kiinnittämään huomiota Suomen kasvavaan mielenterveyskriisiin. Päivittäin jopa 82 ihmistä yrittää itsemurhaa Suomessa, ja keskimäärin kaksi itsemurhaa tehdään päivittäin. Tämän vuoksi kansalaiset, järjestöt ja yhteisöt ovat päättäneet ottaa kantaa ja vaatia toimia.

Tapahtuma kokoaa yhteen kaikki ne, jotka välittävät ihmisten mielenterveydestä ja ihmisoikeuksista, erityisesti niitä, jotka ovat itse kohdanneet mielenterveysongelmia. Mielenosoituksen järjestäjät vaativat investointeja ja konkreettisia toimia mielenterveyskriisin ratkaisemiseksi.

Mielenosoitus alkaa Senaatintorilta klo 13:00 ja marssi kohti Eduskuntataloa alkaa klo 14:00. Tapahtuman aikana kuullaan puheenvuoroja asiantuntijoilta ja poliitikoilta, ja musiikista vastaavat Katja Luhtala ja Meri-Sofia Laskos DUO.

Tapahtumaa tukevat Mielenterveyden keskusliitto, nuorten mielenterveysyhdistys Yeesi ry, Nyyti ry sekä MIELI Suomen mielenterveys ry.

Osallistujat muistuttavat, että itsemurha on nuorten yleisin kuolinsyy Suomessa, ja siksi yhteiskunnalla on moraalinen velvollisuus vähentää tätä kärsimystä. Vaaditaan hallitukselta mittavia investointeja mielenterveyteen ja konkreettisia poliittisia toimia ongelman ratkaisemiseksi.

Lisätietoja tapahtumasta ja haastattelupyynnöt voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@mielenterveyskaikille.fi. Lisätietoa tapahtumasta löytyy myös verkkosivuilta mielenterveyskaikille.fi ja sosiaalisesta mediasta Twitteristä @MTkaikille, Instagramista @mielenterveyskaikille ja Facebookista fb.com/mielenterveyskaikille.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa